Results 1 to 7 of 7

Thread: fiber locate info

  1. #1
    bba
    bba is offline
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    idaho
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default fiber locate info

    I was in a discussion with my director about the lack of fiber info on our osp grids IE: when you click on a fiber you get no info available. Leaving the question of is it armored, pest duct, trace wire or common trench or the engineer forgot to make it locatable. I was told only in my little neck of the woods is anybody having trouble. Everybody else seems to be able to locate their fiber ok.
    My question is, is this just my area?
    Mike

  2. #2
    Moderator Goldenboy's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Wisconsin
    Posts
    1,308
    Years of Experience
    18
    Rep Power
    67

    Default Re: fiber locate info

    This is different with every contract. Some of our contracts we have prints that give all the info on the fibers. Other contract the prints just show a line on the prints showing the fiber with no info at all.

  3. #3
    Senior Member yahoo's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Louisiana
    Posts
    4,118
    Years of Experience
    15
    Rep Power
    177

    Default Re: fiber locate info

    same here in this area.....fibers are very tough to locate as it is and then you don't have the info you need to make a good decision....makes our job harder
    wise men talk because they have something to say and fools because they have to say something....plato

  4. #4
    Mke
    Mke is offline
    Senior Member Mke's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Republic of Washington
    Posts
    1,542
    Years of Experience
    16
    Rep Power
    78

    Default Re: fiber locate info

    Not just in your area.....according to all the engineers everything is put in the ground the way it is supposed to be (locateable and all). Untill you go out and prove them wrong.

    Go figure.

  5. #5
    Senior Member Bubba's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    The Great White North
    Posts
    125
    Years of Experience
    10
    Rep Power
    17

    Default Re: fiber locate info

    if using osp, you must be locating qwest. to my knowledge, there is no label information for fiber on any osp print.
    "It takes 46 muscles to frown but only 4 to flip someone the bird"

    Hey.........pull my finger!!!!!!!!!!

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Western Australia
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default Re: fiber locate info

    Same in Australia. the most important fibres seem to be the most untraceable!!!

  7. #7
    Senior Member AULupstate's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    New York
    Posts
    969
    Rep Power
    50

    Default Re: fiber locate info

    Fiber is the Stupidist Shit in the world to locate!

    Here is an idea! Let's make something out of glass that cost ALOT to make, ALOT to put in the ground, ALOT to fix if it gets broken and wait for it here's the best part, NO GODDAMN WAY TO FIND IT!!!!!

    Bad prints (no prints), no tracer (9 out of 10 times), no metal armor sheathing!

    I bitch about this at EVERY Dig Safe meeting I go to. Does it matter? Not one bit!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
A 'Rook Media' Website