Results 1 to 6 of 6

Thread: 573DL w/A frame

  1. #1
    Senior Member 1idejim's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    state of Jefferson
    Posts
    181
    Years of Experience
    lifetime
    Rep Power
    15

    Default 573DL w/A frame

    hi guy's,

    has any one done much with the dynatel 573DL w/A frame in terms of fault finding? opinions please.

    i don't often use the A frame unless i have a deep system, i do irrigation locates.

    when and if i buy another locator what would you suggest?

    i use it mainly for verification of my other locators, durring excavation i'll us a tempo TR-4110 catv that i've rebuilt and tuned myself.

    comments requested

  2. #2
    Senior Member yahoo's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Louisiana
    Posts
    3,910
    Years of Experience
    15
    Rep Power
    167

    Default Re: 573DL w/A frame

    good luck finding the perfect machine! i think they all have flaws that make one no better than the other...my 2 cents...nothing valuable of course
    wise men talk because they have something to say and fools because they have to say something....plato

  3. #3
    Senior Member 1idejim's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    state of Jefferson
    Posts
    181
    Years of Experience
    lifetime
    Rep Power
    15

    Default Re: 573DL w/A frame

    Quote Originally Posted by yahoo View Post
    good luck finding the perfect machine! i think they all have flaws that make one no better than the other...my 2 cents...nothing valuable of course
    what would you prefer? that's why i joined, information.

    do you guys find faults? or do you just mark for excavation?

    i'm really looking for fault finding info for the dynatel A frame, i rarely dig it out, between the TDR and the tr-4110 used in conjunction i can narrow the search down to a few feet in a matter of a few minutes.

    any input is great

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    CO
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default Re: 573DL w/A frame

    I done a ton of A-frame fault locating with the 573DL. Not only for telecom but for the local electrician. I personally love it but I have not tried anything else for over 8 years. I can get within a foot of the fault every time as long as it is grounded good.

  5. #5
    Senior Member 1idejim's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    state of Jefferson
    Posts
    181
    Years of Experience
    lifetime
    Rep Power
    15

    Default Re: 573DL w/A frame

    at -18" i'm pretty much on the nose with my faults, most are for irrigation and 18ga. to 12ga. wires. and -12"

    jim
    You Can't Fix It Till You Find It - Jim 3:23

  6. #6
    Senior Member sprayandpray's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    North Texas
    Posts
    2,120
    Rep Power
    94

    Default Re: 573DL w/A frame

    I can't help you with 'fault finding'. That job is usually done by my Old Lady!
    I might not be as good as I once was, but I'm as good once as I ever was !


    It's better to be Pissed Off than Pissed On or Stood On and Pissed Off Of !


    The views expressed on this website/blog are mine alone and do not reflect the views of my employer. or my wife , if that matters.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •